Missie & Visie

Gedreven door Gods liefde, zoekt Youth for Christ jongeren op, helpt hen groeien en biedt hen hoop. Wij geloven dat elke jongere in Harlingen de kans verdient om Jezus te leren kennen en voor Hem te kiezen.

Onze Waarden

Gedurfd
Zoals God in de Bijbel steeds weer op onverwachte manieren grenzen doorbreekt om meer mensen te bereiken, zo zijn wij gedurfd, creatief en verrassend, om jongeren in Harlingen te bereiken.

Gedreven
Omdat Jezus alles voor ons heeft gegeven, doen we ons werk gedreven en gaan we door als het lastig is. Daarbij is de liefde en bewogenheid van Jezus de voedingsbodem voor onze passie en gedrevenheid.

Hoopvol
God gaat door met mensen ook als zij de hoop al hebben opgegeven. Hij ziet altijd een nieuw perspectief. Daarom zijn wij hoopvol over de mogelijkheid van jongeren en geven ze altijd een tweede kans als er iets fout gaat.

Jongeren
Wij geloven dat jongeren waardevol zijn en werkelijke betrokkenheid nodig hebben. Wij geloven dat elke jongere positief kan veranderen.

Doelstelling

Youth for Christ Harlingen brengt jongeren in ontmoeting met Jezus Christus en helpt hen op weg om naar Zijn bedoelingen te leven. We zijn een missionaire organisatie, met zowel evangeliserende als sociaal-maatschappelijke activiteiten. Wat houdt dat in?

  • Evangeliserende activiteiten, door middel van programma’s die gericht zijn om tieners het evangelie te brengen. We denken aan: Youth Alpha, Rock Solid. Rock Alpha. Maar we houden ook regelmatig evangelisatie- acties tijdens de feestdagen (kerst, koningsdag en de visserijdagen bijv.) Rocksport (tijdens de schoolvakantie) richt zich op sport en evangelisatie.
  • Sociaal-maatschappelijke activiteiten zijn bijvoorbeeld een jongereninloop genaamd “Youth Cafe”. Of coaching van jongeren die dreigen van school los te raken. We stimuleren jongeren om hun talenten te ontdekken en bij te dragen aan onze samenleving.